Pages/halaman kat blog ni

Friday, September 2, 2011

KISAH : SANG BUAYA & SANG BADAK (versi Moden)

Hippo Attacked the Crocodile!

pada suatu hari, sang buaya ingin pergi ke seberang sungai untuk makan epal. Namun terdapat banyak badak yg sedang mandi di sungai itu. Lalu si buaya mendapat idea, si buaya cuba menggunakan tipu helah sang kancil. Kemudian si buaya menyurh badak2 untuk berkumpul dan menaiki badan badak tu. Alasan si buaya ialah dia mahu merasa kelicinan kulit badak2 tu.

Hippo Attacked the Crocodile!

Dengan senang hati si buaya pun bejoging di atas badan badak2 tu. Tiba2 si buaya pura2 jatuh (sebenarnya si buaya jatuh sebab dia mahu KenTUT). Belum sempat dia jatuh, dia dah terkentut....prrrrttttttttt.....
Si badak : oiiiii sapa kentut ni....bau telur lagi tuuu...

Hippo Attacked the Crocodile!

Dengan perasaan yg amat marah, si badak MEMBAHAM si buaya.....si buaya x mampu berbuat apa2.

Hippo Attacked the Crocodile!

Si badak semakin agresif. Manakala rakan2 si badak sibuk meRAKAM adegan tersebut untuk di UPLOAD kat FACEBOOK.

~malang memang berbau~
~kasihan sang buaya       ~

3 comments:

aima mazlan said...

erk....

Elih Japahar said...

Badak pandai upload jugak rupanya haha ! lawaknye...terkentut tu yg tak tahan...

aima mazlan said...

refer kat sini ok :)
http://koreanpoplovers-amalina.blogspot.com/2011/05/tutorial-energy-saving-mode.html